Dolunaylı öğrencilerimiz güne onlar için özel hazırlanmış kalorileri dengelenmiş sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltıyla başlar. Çocuklarımızla bireysel ilgilenirken ana hedefimiz çocuklarımızın yemek seçmeden dengeli beslenme alışkanlığı kazanması ve yemek yeme becerisini yaşam becerileri arasına katmasıdır.
Sabah kahvaltısından sonra, tüm öğrencilerimiz sınıflarında güne merhaba şarkıları eşliğinde eğlenirler. Hava durumu, takvim, mevsim, güncel olaylar ve duygu durum paylaşımlarımızla eğitim akışımıza başlarız. Çocuklarımızın özgüven gelişimi adına her sabah yaşadıklarını bize ve arkadaşlarına anlatmasını önemseriz ve her çocuğumuzu özenle dinleriz.
Türkçe Dil Etkinliklerimizde öncelikli olarak öğrencilerimizin konuşma temelli dil gelişimleri ve bunun yanında bilişsel gelişimleri desteklenir. Etkinliklerimiz içinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiirler, bilmeceler, sohbet, resimli kitap okuma, görsel yorumlama, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, drama, öykü tamamlama vb. etkinlikler yer alır. Türkçe etkinlikleri çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamayı amaçlar ve sözcük dağarcıklarının geliştirilmesini destekler.
Çocukların, küçük kas gelişimlerini ve el göz koordinasyonlarını destekleyici etkinlikleri, eğlenceli olarak sunan eğitim zamanıdır. Harflerle ve seslerle tanışma ve bu sesleri ilk olarak kendi isimleriyle anlamlandırarak tanımaya başlarlar. Tanıdığı harfi seslendirme, sesli ve sessiz harfleri ayırt etme çalışmalarının yanı sıra; görsel ve işitsel algı çalışmaları, dikkat ve hafıza çalışmaları, eşleştirme, gruplama, sıralama, karşılaştırma, vb. bilişsel becerileri destekleyen çalışmalar yapılır.
Keşfetmek, denemek, denemelerin sürecini gözlemlemek ve sonuca ulaşmak çocuklar için çok eğlenceli bir yolculuk. Çocuklarımızın eğlenerek öğrendikleri, çevrelerini keşfettikleri, deneyler yapıp gözlemlerde bulundukları, araştırma, inceleme ve keşifler yaptıkları zaman dilimleridir. Çocuklarımızın bilim temelli bakış açısı kazanmalarını ve her durumu sorgulamalarını destekleyen çalışmalar yapılır.
Matematik eğitiminin temelini oluşturan matematik kavramlarını, erken yaşta oyunlarla tanıştırıyoruz. Çocuklarımızın matematiği oyunlaştırdığı, matematiği sevdikleri; sınıflandırma, sıralama, örüntü gibi çalışmaları içeren bir zaman dilimidir. Çocuklarımızın matematiksel gelişimini doğayla ve yakın çevresiyle ilişkilendirerek matematiği bir ders olmaktan çıkarıp yaşamın bir parçası olarak çocuklarımıza kazandırmak ve ilkokula matematik seven bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
Sadece küçük yaş grubu öğrencilerimiz için öğle yemeği sonunda dinlenme/uyku zamanı vardır. Öğretmenlerimiz bu süre içinde onların dinlenme sürecine olan uyumlarını kolaylaştırmak için masal, hikâye okurlar. Çocuklarımız gelişime büyük katkı sunan uyku saatlerini hijyenle, güvenle ve sevgi dolu tamamlar.
Sanat çalışmaları sırasında çocuklar, çeşitli malzemeleri kullanarak hayal ettikleri şeylerin tasarımlarını yapar, yaratıcılıklarını ortaya çıkarır, özgün ürün oluşturup küçük kas becerilerini geliştirme fırsatı bulurlar.
Her temayla ilgili olarak çocuklara çeşitli hikayeler okunur. Bunun yanında hikâye tamamlama, hikaye oluşturma, hikayeye başlık bulma, okunan hikayeyi resimlendirme vb. çalışmalar yapılır. Ayrıca çocuklar sınıftaki kitaplıktan kendileri kitap seçerek inceler ve evden getirdikleri hikâye kitaplarını, arkadaşlarıyla paylaşırlar.
Çocuğun ihtiyaç duyduğu fiziksel ve duygusal tecrübeler, sosyal alışveriş ve anlaşılma isteği, sözel ya da görsel uyarılar ve hayal gücünü destekleyecek etkinlikler oyun sürecinde bulunur. Serbest zaman etkinliğinde, çocuklarımız sınıfta hangi köşede oynayacaklarına ve neler yapmak istediklerine, kendileri karar verirler. Bu onların sosyal yaşamı deneyimledikleri bir zaman dilimidir. Oyun sonrasında sonuçları birlikte değerlendirirler.
Akıl oyunları etkinliklerinde, öğrencilerimizin hızlı düşünme, akıl yürütme, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerilerini kullanarak bilişsel becerilerini artırma, öğrenmelerini kolaylaştırma hedeflenir. Akıl oyunları çalışmalarında; eğlenirken öğrenmeyi, öğrenirken düşünmeyi, düşünürken üretmeyi, üretirken başarılı ve mutlu olmayı yaşarlar.
Evrensel insani değerler eğitimimizde çocuklarımızın sevgi, saygı, iş birliği, dürüstlük, sorumluluk, güven, empati, doğaya merhamet, toplu yaşama kuralları gibi değerleri ayırt etmeleri ve yaşama geçirmelerini amaçlarız. Tüm bu insani değerleri önce empati ile çocuklarımıza hissettiririz.
Göster-anlat etkinliğimizin temel amacı öğrencilerimize kendini arkadaşlarının karşısında ifade etme ortamı hazırlamak, sözel ve sosyal becerilerinin gelişmesini sağlamak. Bu ortamı hazırlarken de onların bir materyalden yararlanmalarına fırsat verilir. Bu materyal tamamen hayatın içinden bir objeyi anlatmak olabilir. Böylece öğrencilerimiz arkadaşlarına kavram, bilgi, beceri, ilgi vb. alanlarla ilgili sohbet, söyleşi ortamında paylaşım gerçekleştirir.